Jeigu esate iš tų žmonių, kurie nejaukiai jaučiasi oficialiuose priėmimuose, nežino kaip tinkamai naudoti visą tuziną indų prašmatniame restorane ir labiausiai mėgsta gardų, šviežią ir neįmantrų maistą – šis tekstas Jums. Vestuvių mados keičiasi kiekvieną sezoną, tačiau niekada į madą neateis apsimetinėjimas tuo kuo iš tiesų nesi, taigi jeigu Jums svetimos rafinuotos vaišės, prabangūs restoranai ir patiekalai, kuriuos labiau norisi įrėminti vietoj paveikslo, nei suvalgyti, turime Jums gerą žinią, vestuvėms visa tai visai nebūtina, vestuvėms tinka ir „nevestuvinis“ maistas.

vestuvės kaimo turizmo sodyboje- rustic stilius

Maistas

Išpopuliarėjusios kaimiško (rustic) stiliaus vestuvės atrišo rankas virėjams ir vestuvėse laukiamu maistu tapo net tokie „nevestuviniai“ dalykai kaip kukurūzų spragėsiai, bulvių traškučiai, spurgos… Lietuvoje šis stilius taip pat populiarėja ir jau galima rasti pasiūlymų organizuoti vestuvinį grilio vakarėlį, vaišinti svečius burgeriais, šviežiai ant laužo kepta žuvimi, virtais vėžiais, šonkauliais ir kitais ne itin elegantiškais skanėstais. Nustebsite, tačiau yra netgi siūlančių į Jūsų šventės vietą pristatyti dailiai išpuoštą dešrainių furgoną, alaus kioskelį ar cukraus vatos aparatą.

Reikia nepamiršti, kad toks maistas kuria betarpiškumo, jaukumo atmosferą, tad visą šventę reikėtų organizuoti ta pačia linkme. Kaimo sodyba, ežero krantas, erdvi daržinė ar palapinė Jūsų kieme – tinkamos vietos tokio tipo vestuvių vaišėms.

Dekoras

Nepuoškite aplinkos prabangiomis detalėmis, labiau tiks lauko gėlės, presuotas šienas, mediniai padėklai, žvakidės, natūralių audinių staltiesės. Aprangos kodas taip pat turėtų būti kasdieniškesnis, o šventės programa laisva ir neįpareigojanti. Be abejo, apie tokį šventės formatą būtina įspėti svečius ir visus paslaugų teikėjus, juk niekas nenori iškristi iš konteksto.

vestuvės kaimo turizmo sodyboje- rustic stilius

Galite pasidaryti ir patys

Gera žinia ir ta, kad ruošiantis tokio stiliaus vestuvėms daug dalykų galite pasidaryti patys. Paprastos lauko gėlių puokštės gali būti sukomponuotos jaunosios ir draugių rankomis, nesudėtingus medinius padėklus ar žvakides pavyks pasigaminti patiems, susiradus patarimų internete, be to vaišių stalui puikiai tiks mamos kepti žagarėliai ar senelės firminis pyragas. O jei dar pridėsite korteles su recepto istorija – svečiai liks sužavėti.

Tiesa, ruošiant tokias vestuvines vaišes, iškyla grėsmė šventę padaryti pernelyg buitišką, tačiau pasitarę su profesionaliais planuotojais ir dekoratoriais, šio pavojaus išvengsite ir net su „nevestuviniu“ maistu, ir neprabangioje aplinkoje, išlaikysite šventiškumo aurą.

_________________________
Redaktorė Ginatrė Dobilaitytė

Komentarų nėra

Parašykite komentarą