Vestuviniai saldainiai – visi juos prisimename iš vaikystės, kai giminaičių vestuvėse pagyvenusi svočia, žemę šluojančiu sijonu, dalijo juos iš didelio pinto krepšio. Kad ir kaip smagu būdavo vaikams tuos saldainius saujomis griebti, laikai pasikeitė ir iš vestuvių dingus piršliams ir svočioms, laikas pintines dėti į šalį.

Šiandieninė vaišių po santuokos ceremonijos pasiūla tokia įvairi ir plati, kad kiekviena pora suras sau tinkamiausią sprendimą. O kad būtų lengviau pasirinkti teisingai, atkreipkite dėmesį į kelis svarbius aspektus: vestuvių stilių, vietą, laiką, preliminarų sveikintojų skaičių.

Vaišės prie bažnyčios turi įsilieti į bendrą vestuvių stilių, todėl pirmiausia pagalvokite, kokia bus Jūsų šventė ir kokios vaišės geriausiai atspindės jos dvasią. Jeigu mėgstate netradicinius sprendimus, į santuokos vietą atvykstate netradiciniais automobiliais, vietoje klasikinės nuotakos puokštės nešatės lauko gėles, o Jūsų jaunikis mūvi ryškiaspalves kojines, ieškokite originalumo ir vaišindami sveikintojus.

Galite užsisakyti cukraus vatos, ledų ar spragėsių furgonėlį, kuris reikiamu laiku bus reikiamoje vietoje ir nudžiugins Jūsų artimuosius. Jeigu norite apsiriboti saldainiais, rinkitės rankų darbo, dailius saldainius arba padalykite svečiams nostalgiją keliančių gardumynų, tokių kaip kramtomoji guma LOVE IS, margi saldainiai su pagaliuku ar ant smilgų suvertos žemuogės. Jeigu Jūsų vestuvės prabangios, elegantiškos ar santūrios, aukščiau minėti variantai netiks. Pasirinkę tokią šventės stilistiką, stebinkite savo svečius uogomis, patiekite braškes, avietes, trešnes ir aukštos kokybės šokoladą, vaišinkite mažučiais itin gražiais pyragaičiais ar delikačiais užkandžiais.

Ne mažiau nei užkandžiai svarbūs ir gėrimai – vien šampano neužtenka. Jūsų artimųjų būryje tikrai bus žmonių, kurie visiškai nevartoja alkoholio dėl ligos, nėštumo, įsitikinimų ar todėl, kad vėliau vairuos automobilį. Pasirūpinkite nealkoholinio gėrimo taure jiems. Tai gali būti ir paprasčiausias vanduo, pagardintas uogomis, citrusiniais vaisiais ir mėtomis arba gaivus naminis limonadas pilstomas iš gražių stiklinių butelių. Rengiant vestuves šaltuoju metų laiku, visus tikrai sužavės galimybė pasivaišinti šilta žolelių arbata, karštu vynu ar pakaitintomis obuolių sultimis su medumi ir prieskoniais.

Dažnai būsimiems jaunavedžiams sunku apsispręsti ir kokio kiekio vaišių prie bažnyčios reikėtų. Šiuo klausimu visada galima pasitarti su maisto tiekėjais, bet svarbu nepamiršti, kad vaišinimas prie bažnyčios labiau simbolinis ir persistengti nederėtų. Vis dėlto, jeigu dauguma Jūsų artimųjų atvyksta iš toliau, o nuo ceremonijos iki šventinės vakarienės numatyta netrumpa pertrauka, vertėtų pagalvoti apie šiek tiek sotesnius užkandžius, čia vienas kitas vieno kąsnio sumuštinukas ar belgiškų vaflių furgonėlis tikrai Jums pasitarnaus.

Pabaigai svarbu paminėti ir tai, kad geriausia svečių vaišinimą patikėti profesionalams, juk Jūs ką tik tapote vyru ir žmona, nepraleiskite pirmųjų santuokos akimirkų rūpindamiesi maistu ir gėrimais.

Parengė wed.lt

1 Komentaras

Parašykite komentarą